Operatörlük Belgeleri

Köprülü Tavan Vinci Operatörlük Belgesi


Belge Türü: Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci
Kullandığı Araçlar: Bu Belge ile Sadece Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci İş Makinesi Kullanabilirsiniz.
Yaş Şartı: 18 (Bugün Başvurabilmeniz için Doğum Tarihinizin 28.03.2006 Tarihinden önce olması gereklidir.)(Doğum tarihi günlük olarak otomatik hesaplanır)
Deneyim Şartı: Yok (Operatörlük Belgesi alabilmeniz için herhangi bir sınıf Sürücü Belgenizin olma zorunluluğu yoktur.)
Geçerlilik Süresi: Yok (Operatörlük belgelerinde yürürlükte olan mevzuatlara göre süre sınırı yoktur.)

Taban Fiyat Uygulaması
Kursumuzda Sivas Valiliği tarafından belirlenen taban fiyatlar uygulanmaktadır. Tüm kursiyerlerimiz sabit fiyatla hizmet almaktadır.
Güncel Kurs Ücretleri için Tıklayın.

Kursumuzda Sadece Kurs Ücreti ve Sınav Ücreti alınmaktadır.
Temsilci ücreti, eğitim ücreti, benzin ücreti adı altında hiç bir ücret alınmamaktadır.
Güncel Kurs Ücreti haricindeki Sınav ücretleri ve Dış Masraflar için Tıklayın.


Kayıt İşlemleri

Kayıt Sırasında Sadece Kimlik yeterlidir.


Sürücü olabilmeniz için aranan şartları Aranan Şartlar sayfamızdan görüntüleyebilirsiniz. Aranan Şartları taşıyorsanız Operatörlük Kursumuza Sadece Kimliğinizle birlikte veya Gerekli Belgeleride alarak kayıt yaptırabilir veya internet sitemiz üzerinden Online Olarak Ön Kayıt yaptırabilirsiniz. Kayıt Yaptırdıktan sonrada Dönem Başlama tarihine kadar(Dönem başlama tarihleri genellikle her ayın 1 ve 15i arasındadır) Gerekli Belgeleri getirebilirsiniz. Güncel Kurs Ücretlerimizi ve Kurs Ücreti haricindeki Sınav ücretleri ve Dış Masrafları sayfalarımızdan görüntüleyebilirsiniz. İsterseniz Online Kayıt Formunu doldurun en kısa sürede sizinle irtibata geçelim


Hediyemiz Olan Eğitim Dökümanları

  • Tüm Derslerin sorularının bulunduğu Soru Bankası

Köprülü Vinç Operatörü

Kendi başına ve belirli bir süre içerisinde köprülü vinci kullanarak elle veya basit araçlarla taşınması mümkün olmayan malzemeleri kaldırma, başka bir tarafa dönerek ve/veya hareket ederek aktarma, yer değiştirme, malzemeleri yükleme, boşaltma işlerini emniyetli bir şekilde yapma bilgi ve becerisine sahip nitelikli kişidir.

Neden Operatörlük Belgesi Alınması Gereklidir?

Bu Aracı kullanabilmek için 4857 sayılı iş kanununun 85. maddesi ve bu maddeye dayanılarak hazırlanmış 31.05.2009 tarih ve 27244 sayılı resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren "Ağır ve tehlikeli işlerde çalıştırılacak işçilerin mesleki eğitimlerine dair tebliğ" ye göre Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kurumlardan operatörlük belgesini almak zorunludur.

5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları kanunun 6. maddesine göre bu belgeyi almış olan kişiler bu belgeyle işyerlerinde çalışabilir ve işyeri açabilirler. Bu durumda olan kişiler için mesleki yeterlilik belgesi myk vb. başkaca bir meslek belgesi aranmaz.

Operatörlük Belgesine sahip olmayan kişiler yasal olarak bu aracı kullanamaz.
İş Müfettişleri tarafından yapılan denetimlerde kullandırıldığı tespit edildiği takdirde iş kanunun 105. maddesine göre işverenler suçlu sayılırlar ve bu tür elemanları çalıştıran işverene çalıştırdığı her işçi için ayrı ayrı olmak üzere idari para cezası uygulanır.

Herhangi bir kaza anında bütün sorumluluklar operatöre aittir.
Operatörde kullandığı iş makinesinin türüne uygun operatörlük belgesi mevcut değilse kaza durumunda kasko hiçbir ödeme yapmaz.

Operatörlük Yazılı Sınavı

Bu Sınava katılabilmek için Operatörlük kursuna kayıt olmanız, Milli Eğitim Bakanlığının Hesabına Sınav hizmetleri ücretini yatırmanız ve operatörlük kursu tarafından Milli Eğitim Bakanlığına sınav isteğinizin bildirilmesi gerekmektedir.

Kursumuzda Operatörlük Sınavları genellikle ayda bir düzenlenmektedir. Yazılı ve Uygulamalı sınav aynı gün içerisinde yapılmaktadır. Sınav Kurs binasında veya Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda yapılmaktadır. Saat: 9.00'da başlamaktadır ve Milli Eğitim Müdürlüğünün görevlendirdiği gözetmenler gözetiminde yapılmaktadır. Sınavda İş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, İş makinesi tür ve çeşitleri, İşyerinde temel ilk yardım bilgisi, Yangın eğitimi, Meslek Adabı, İşyerinde kullanılan işaret ve semboller sorularından oluşan çoktan seçmeli test usulü Toplam 25 soru sorulmaktadır. Bu sınavda başarılı olduğu takdirde uygulama sınavına girmeye hak kazanırsınız.

Her soru 4 puan olup 100 üzerinden en az 70 puan almanız gerekmektedir.

Sınavdan geçebilmeniz için en az 18 soru doğru cevaplamanız gerekmektedir.

Operatörlük Uygulama Sınavı

Uygulama Sınavı yazılı sınav ile aynı günde saat 11.00'de yapılır. Hangi iş makinesi için başvurmuşsa kurs bünyesindeki o İş Makinesiyle yapılmaktadır.

Bu sınava katılabilmeniz için Teorik Sınavdan geçer not almış olmanız, Uygulama eğitimlerini tamamlamış olmanız gerekmektedir.

Sınav Milli Eğitim Müdürlüğünce belirlenen 2 kişiden oluşan Sınav komisyonu tarafından yapılmaktadır. Değerlendirme Formuna göre sınav komisyonu sınav sonucunuzu "BAŞARILI" veya "BAŞARISIZ" olarak belirlemektedir.

İş Makinesi Kullanma Yetki Belgesi (Operatörlük Belgesi)

Uygulama Sınavından da geçtiğiniz takdirde operatörlük belgeniz hazırlanıp ilk iş günü içerisinde inceleme, kontrol ve onay için Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderilmektedir bu işlem yaklaşık 1 hafta sürmektedir. Operatörlük Belgesinde "Kaldırma, Taşıma Raylı Sistem Köprülü Vinci" ibaresi yer almaktadır.


1. Müracaatın Bizzat yapılması gerekmektedir.

Aradığınız sorunun cevabını bulamadıysanız bize mesaj gönderin, WhatsApp veya Facebook Messenger üzerinden yazın en kısa sürede cevaplayalım.

MENÜ


SINAVLAR